Κίνα Μετρητές ραλιών κατασκευαστής
Μας ελάτε σε επαφή με
Free call

24 ηλιακοί όροι: 5 πράγματα εσείς μπορούν να μην ξέρουν για τη βροχή σιταριού

April 20, 2022

Το σεληνιακό ημερολόγιο παραδοσιακού κινέζικου διαιρεί το έτος σε 24 ηλιακούς όρους. Βροχή σιταριού (κινέζικα: 谷雨), ως τελευταία περίοδο την άνοιξη, ενάρξεις στις 20 Απριλίου και άκρες στις 4 Μαΐου.

Η βροχή σιταριού προέρχεται από το παλαιό ρητό, «η βροχή φέρνει επάνω την αύξηση των εκατοντάδων των σιταριών,» που δείχνει ότι αυτή η περίοδος βροχοπτώσεων είναι εξαιρετικά σημαντική για την αύξηση των συγκομιδών. Η βροχή σιταριού επισημαίνει το τέλος του κρύου καιρού και μια γρήγορη άνοδο στη θερμοκρασία. Εδώ είναι πέντε πράγματα που μπορείτε να μην ξέρετε για τη βροχή σιταριού.

 

Βασικός χρόνος για τη γεωργία

Η βροχή σιταριού φέρνει μια χαρακτηρισμένη αύξηση στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις και τα σιτάρια γίνονται γρηγορότερα και ισχυρότερα. Είναι ένας βασικός χρόνος να προστατευθούν οι συγκομιδές από τα παράσιτα εντόμων.

 

Οι αμμοθύελλες εμφανίζονται

Η βροχή σιταριού πέφτει μεταξύ του τέλους της άνοιξης και της αρχής του καλοκαιριού, με το σπάνιο κρύο αέρα που κινείται προς τον κρύο αέρα νότου και καθυστέρησης στο Βορρά. Από τα τέλη Απριλίου στο αρχές Μαΐου, η θερμοκρασία αυξάνεται πολύ υψηλότερος από αυτό το Μάρτιο. Με το ξηρό χώμα, μια ασταθής ατμόσφαιρα και βαριοί άνεμοι, οι θύελλες και οι αμμοθύελλες γίνονται συχνότεροι.

 

Πίνοντας τσάι

Υπάρχει μια παλαιά συνήθεια στη νότια Κίνα ότι οι άνθρωποι πίνουν το τσάι την ημέρα της βροχής σιταριού. Το τσάι άνοιξη κατά τη διάρκεια της βροχής σιταριού είναι πλούσιο στις βιταμίνες και αμινοξέα, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να αφαιρέσουν τη θερμότητα από το σώμα και είναι καλές για τα μάτια. Επίσης λέγεται ότι το πίνοντας τσάι αυτήν την ημέρα θα απέτρεπε τη κακή τύχη.

 

Κατανάλωση του sinensis toona

Οι άνθρωποι στη βόρεια Κίνα έχουν την παράδοση για να φάνε το φυτικό sinensis toona κατά τη διάρκεια της βροχής σιταριού. Ένα παλαιό κινεζικό ρητό πηγαίνει «sinensis toona προτού η βροχή να είσαι τόσο τρυφερή όσο το μετάξι». Το λαχανικό είναι θρεπτικό και μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης καλό για το στομάχι και το δέρμα.

 

Φεστιβάλ βροχής σιταριού

Το φεστιβάλ βροχής σιταριού γιορτάζεται από τα ψαροχώρι στις παραλιακές περιοχές της βόρειας Κίνας. Η βροχή σιταριού χαρακτηρίζει την έναρξη του πρώτου ταξιδιού των ψαράδων του έτους. Οι ημερομηνίες συνήθειας πίσω περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν, όταν εθεώρησαν οι άνθρωποι όφειλαν μια καλή συγκομιδή στους Θεούς, οι οποίοι τους προστάτευσαν από τις θυελλώδεις θάλασσες. Οι άνθρωποι θα λάτρευαν τις ιεροτελεστίες θυσίας θάλασσας και σταδίων στο φεστιβάλ βροχής σιταριού, προσευμένος για μια γενναιόδωρη συγκομιδή και ένα ασφαλές ταξίδι για τους αγαπημένους αυτούς τους.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας